MENU

Techniek Commandokoord | Terug


Een commandobrug is een brug die gemaakt is met 1 commandokoord. Om hierover te geraken gebruiken we de methode waarbij we op het koord liggen. De ideale is positie is: de armen beide voor het lichaam gestrekt, 1 been dat naast het lichaam hangt als evenwicht en het andere been (waarvan de voet op het touw ligt) volledig geplooid.

Om vooruit te schuiven op het koord onderneemt men volgende stappen:
Men heft de borstkas een beetje op, men trekt en duwt zich voort respectievelijk met de armen en het been dat op het touw ligt, men ligt zich terug neer op het koord en neemt dan terug de ideale positie in. Men herhaalt deze bewegingen tot men aan de overkant is van het commandokoord.

Indien men omgekeerd aan het commandokoord hangt en men er zich terug wil opleggen doet men het volgende: begin lichtjes met je evenwichtsbeen te schommelen en probeer je dan met een snelle zwaai van je evenwichtsbeen over de commandokoord terug op het koord te leggen.
Tip: Op het moment je dit doet moet je proberen je lichaam zo dicht mogelijk naar de commandokoord toe te trekken. Voor deze techniek moeten de JVG's bottines aandoen en liefst stevige kleren.