Techniek Commandokoord | Terug

commandokoord

 

 

 

 

 

 

 

Een commandobrug is een brug die gemaakt is met 1 commandokoord. Om hierover te geraken gebruiken we de methode waarbij we op het koord liggen. De ideale positie is: de armen beide voor het lichaam gestrekt, 1 been dat naast het lichaam hangt als evenwicht en het andere been (waarvan de voet op het touw ligt) volledig geplooid. Voor deze techniek moet men bottines aandoen en liefst stevige kleren.

Om vooruit te schuiven op het koord onderneemt men volgende stappen:
Men heft de borstkas een beetje op, men trekt en duwt zich voort respectievelijk met de armen en het been dat op het touw ligt, men legt zich terug neer op het koord en neemt dan terug de ideale positie in. Men herhaalt deze bewegingen tot men aan de overkant is van het commandokoord.

Indien men omgekeerd aan het commandokoord hangt en men er zich terug wil opleggen doet men het volgende: kruis je armen over het koord, zo zit het bovenlichaam zo dicht mogelijk bij het koord. Strek het been dat nog aan het koord hangt, op die manier hangt je lichaam gestrekt aan het koord. Begin lichtjes met je evenwichtsbeen te schommelen en probeer je dan met een snelle zwaai van hetevenwichtsbeen over het commandokoord terug op het koord te leggen.