Over De Zwaluw


Algemeen

De Zwaluw is een scoutsgroep in Gent voor kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Wij zijn aangesloten bij FOS Open Scouting. Als lid van deze organisatie, staan wij open voor elk kind, ongeacht de afkomst, geloof, gender, … Kortom iedereen is welkom bij ons!

De uitgebreide informatie vind je in de welkomstfolder (831 KB)
We zijn ook op facebook en instagram te vinden! Klik op "vind ik leuk".
scouts de zwaluw facebook

scouts de zwaluw eenheidsfoto

Scoutsgroep in het hartje van Gent!
We komen elke zaterdag samen van 14u tot 17u30 om ons helemaal uit te leven. Via spel en avontuur leren we uit onze eigen ervaringen: van fantasierijke spelen, op tocht in de natuur, leren sjorren tot koken op je eigen kampvuur en nog veel meer! De jongsten (6-11) komen samen in de Basisschool De Muze (Begijnhofdries 42 9000 Gent). Vanaf 12 jaar zijn de leden welkom op ons terrein (Viaductstraat 14, 9032 Wondelgem).

Op kamp

Doorheen het jaar gaan we 2 keer op klein kamp in Bekkevoort en 1 keer op groot kamp in Lommel, om daar te leven en te spelen in de natuur. We doen dit telkens met de voltallige eenheid onder het motto "Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!". De kleine kampen vinden plaats in de herfstvakantie en de paasvakantie en duren 5 dagen, van zaterdag tot woensdag. Hier slapen we in gebouwen en spelen we in de bossen en velden.


Het Groot Kamp, dé ultieme scoutsbeleving, duurt 10 dagen, van 7 augustus tot 17 augustus. Hier slapen we in tenten, gaan op (meerdaagse) tocht, bouwen constructies, spelen we spelletjes in het kampthema, en nog veel meer.

scouts de zwaluw klein kamp geel
scouts de zwaluw terrein wondelgem

"De bouw"

Verder hebben we een terrein te Wondelgem (Viaducstraat 14 9032 Wondelgem). Hier verzamelen de oudste leden, vanaf de JVG´s tot de Seniors, en komen de andere takken af en toe eens langs om er in de bossen ("De Zandbergen") te spelen. Hier is ook al ons materiaal verzameld. We hebben hier een gebouw met een grote binnenruimte, zodat alle kinderen overdekt binnen in de warmte kunnen zitten en waar we onder andere onze feesten kunnen geven.

 

Onze jaarplanning: