MENU

Nieuws


18/06/2018:

Beste leden, ouders en sympathisanten,
We zijn er een weekje van tussen geweest, klaar om nog 2 weekjes alles te geven alvorens we het kamp voorbereiden!
 
 
Laatste vergadering
De laatste vergadering proberen we steeds voor een speciale activiteit te zorgen voor iedereen. Helaas is er dit jaar mogelijks een treinstaking gepland waardoor er geen enkele garantie is of er al dan niet treinen zullen rijden. Daarom schiet de leiding nu in gang om de activiteit alsnog om te gooien. Vrijdagavond werd de stakingsaanzegging terug ingetrokken, dit wordt ASAP bekeken hou in ieder geval jullie mailbox in de gaten voor mogelijke veranderingen. Deze komen ook op de website.
 
 
Rode duivels op groot scherm
Zoals iedereen allicht weet spelen de Rode Duivels op zaterdag 23 juni om 14u00 tegen Tunesië. Op ons terrein wordt een livestream voorzien, dus mensen die geïnteresseerd zijn om de match bij ons te komen kijken zijn meer dan welkom, misschien wel even bevestigen als je zou komen om een inschatting te kunnen maken van hoeveel volk we mogen verwachten.
 
 
Trooper
Met de zomer in aantocht hadden we ook nog eens de aandacht willen vestigen op Trooper, een aankoopplatform waar reeds 2000 verenigingen zijn bij aangesloten, waaronder ook wij dus. Bij elke online aankoop die jullie via dit platform uitvoeren, ontvangt de vereniging een kleine bijdrage en sponsoren jullie dus onze eenheid. De deelnemende webshops zijn niet min: Booking.com, Coolblue, Collishop, AS Adventure,..., webshops dus die velen onder jullie vermoedelijk al bezocht/reeds gebruikt hebben.
Gewoon bestellen via https://www.trooper.be/dezwaluw. Het kost niets extra en wij verdienen er iets mee, mooi meegenomen dus :)
 
 
Fiscaal attest
De laatste weken kregen we af en toe de vraag naar het Fiscaal attest voor de belastingaangifte.
Dit staat ter beschikking op onze website bij "documenten". Dit kan worden ingevuld door Hert of Fret op zaterdag bij het begin en eindigen van de vergadering.
Voor het gemak hieronder nog even de data van de kampen zodat dit reeds kan worden ingevuld. Gelieve ook alles in te vullen (behalve volgnummer), tarief zal ook Hert of Fret invullen.
Paaskamp: 1/4/2017 - 5/4/2017
Groot kamp: 5/8/2017 - 15/8/2017
Herfstkamp: 28/10/2017 - 1/11/2017
 
 
Groot Kamp
We hebben weer een heel jaar toegewerkt naar ons hoogtepunt van het jaar: Het groot kamp! Op 29 juli laden we weer al ons materiaal in om dan op 30 juli te kunnen vertrekken op kamp! Er zijn al heel wat inschrijvingen, maar we zijn er zeker van dat er ook nog veel moeten binnenkomen. We willen jullie graag vragen tijdig in te schrijven want wij moeten op tijd onze ledenlijst doorsturen naar de Stad Lommel.
Inschrijven kan door te storten op ons gekende rekeningnummer BE40 0014 9451 4463 met vermelding "Groot kamp naam kind".
Nog even de prijzen meegeven: Voorkamp + kamp = 210 euro (30 juli-16 augustus), gewoon kamp = 160 euro (5 -15 augustus). Verdere info staat in de kampfolder (834 KB).
 
Biologisch afbreekbare zeep
Gezien de afbraak van onze wasblok moeten wij sinds 2 jaar douchen in het bos zelf waardoor alles in de natuur terecht komt. Omdat een scout milieubewust is, willen we jullie vragen om erop te letten biologisch afbreekbare zeep mee te geven. De natuur dankt u!
 
BBQ Groot kamp
Reeds sinds een 10-tal jaar worden de kampgangers op de bezoekdag afgezet door de ouders, die vervolgens ons kamp komen bewonderen.
Terwijl jullie overschrijven voor het kamp, denk er dan aan om meteen ook in te schrijven voor de BBQ op 5 augustus. Het ideale moment om al onze constructies te bewonderen of een handje toe te steken bij de jongverkenners, of gewoon te genieten van onze heerlijke BBQ!
Inschrijven kan op het bovenstaande rekeningnummer met de vermelding "BBQ Grootkamp familienaam x aantal volwassenen x aantal kinderen" KINDEREN DIE OP KAMP KOMEN MOETEN UITERAARD NIET BETALEN, daarvoor is eten voorzien.
Indien er een probleem zou zijn om jullie kind op kamp te brengen of laten brengen, gelieve dit te laten weten zodat wij kunnen meehelpen om een oplossing te zoeken.
 
 
Ten slotte wensen we jullie allen een schitterende zomer en fantastische Gentsche Fiesten toe!
 
Tot binnenkort!!


30/04/2018:

Goed nieuws: de foto´s van het afgelopen paaskamp en de seniors in Tsjechië staan online! Klik door naar de foto´s van de Teerpoten, Wolven, Jongverkenners-Jonggidsen, Verkenners-Gidsen en Seniors.

Dit weekend is ons nieuw Steeds Bereid boekje ook uitgekomen, je kan die altijd digitaal hier (4.54 MB) raadplegen.

 

Verder een warme oproep om ons te steunen bij deze acties:

- Trooper: indien je via deze site je online bestellingen bij collect & go, coolblue, booking.com, ... doet, krijgen wij daar een percentje van en het kost je helemaal niets! Daarvoor moet je via http://www.trooper.be/dezwaluw doorklikken naar je winkel.

- We verzamelen nog altijd flapjes van Joyvalle om veel melk op kamp te hebben: https://www.samenopkamp.be/. Geef die zeker op tijd aan ons door.

- Ook de codes op de Lotus verpakkingen kan je voor ons verzamelen, voor lekker veel speculoospasta! Deze kan je hier online invullen: https://lotusopkamp.be/vereniging/526/FOS-120ste-De-Zwaluw.

- Ten slotte kunnen we bij ´t Amerikaantje 1000€ winnen! Hiervoor moet je het antwoord (=€2,00) invullen op https://amerikaantje.be/wedstrijd-2018/.

 

Alvast een dikke merci van heel de eenheid!21/02/2018:
Beste leden, ouders en sympathisanten van De Zwaluw,
 
De leiding is terug van leidersweekend dus we zijn weer klaar om erin te vliegen!!
 
Ook tijd om nog eens een update te geven over onze eenheid:
 
 
Kôtbullar-avond
Dit weekend hebben we al eens een test gedaan en de Zweedse balletjes vielen bij iedereen enorm in de smaak!! Ons tweede eetfestijn belooft dan ook een geweldig succes te worden!! Wij zijn er alleszins klaar voor om jullie op 17 maart te ontvangen vanaf 18u30!
Alle info staat in onze flyer (1.84 MB).
PS: Välsmakande is niet de vegetarische variant van de kötbullar, maar gewoon "smakelijk" in het Zweeds
 
 
Samen op kamp met Joyvalle
Zoals elk jaar kan je ook weer flapjes sparen met Joyvalle om De Zwaluw van melk te voorzien tijdens Groot Kamp. De flapjes kunnen elke vergadering worden afgegeven aan de eenheidsleider of de takleiding. Laat jullie dan ook allemaal gaan onder het motto "Melk is goed voor elk" en zeker voor De Zwaluw :) http://samenopkamp.be/
 
 
Trooper
Recent werd een platform opgericht waardoor je een vereniging naar keuze kan steunen door aankopen te doen op internet (oa: Coolblue, JBC, Collishop, AS Adventue,..) Je doet dan gewoon aankopen via de site van Trooper en van de omzet van de aankoop gaat een bepaald percentage naar De Zwaluw.
Voor de mensen die veel online-aankopen doen graag eens denken aan De Zwaluw.
 
Je steunt ons door te bestellen via: https://www.trooper.be/dezwaluw.
 
Wil je graag nog eens wat extra uitleg, dan geeft Gert Verhulst die graag: https://medium.com/@Trooperblog/deze-chinese-vrijwilliger-legt-trooper-uit-in-mooi-nederlands-bc6208de2ae0
 
 
Paaskamp 2018
Van 31 maart tot 4 april 2018 gaan we terug op paaskamp naar de Spreedonken.
Alle info staat op onze kampfolder (790 KB).
 
 
DE ZWALUW ZOEKT U!!!!
Voor het paaskamp zitten we met een logistiek probleem.
We zijn op zoek naar iemand met C-rijbewijs die zaterdagochtend en/of woensdagmiddag met de camion van De Zwaluw zou willen rijden.
Ben jij diegene die we zoeken of ken je iemand, gelieve dan de eenheidsleiding te contacteren op el@dezwaluw.org!
Archief | Top

2017-2018 | 2016-2017 | 2015-2016 | 2014-2015 | 2013-2014 | 2012-2013 | 2011-2012 | 2010-2011 | 2009-2010 | 2008-20092017-2018 | Terug


24/01/2018:

Beste leden, ouders en sympathisanten van De Zwaluw,

Omdat het nog steeds januari is, beste wensen voor 2018 en dat we nog lang mogen, mogen en kunnen, kunnen!

Het tweede deel van het scoutsjaar is vorige week van start gegaan en nu gaan we in vliegende vaart richting groot kamp! Achteraan deze nieuwsbrief staan de belangrijkste data van 2018 nog eens opgelijst.

 

Wijnverkoop

Tijdens de feestdagen is de wijn ongetwijfeld weer rijkelijk gevloeid, we hopen dat daar veel scoutswijn bij was en dat ze gesmaakt heeft! Ondanks de behoorlijke verkoop merken wij echter dat deze een pak minder is dan voorgaande jaren. Wij verplichten uiteraard niemand tot de aankoop van wijn, maar er geldt al enkele jaren een ongeschreven regel dat wij toch graag zouden hebben dat elk lid minimum zes flessen verkoopt.

Gezien de mindere verkoop hebben wij nog steeds wijn op voorraad dus voor zij die willen ontvangen wij jullie bestelling met graagte! Als de wijn voor vrijdag besteld is, is ze zaterdag aanwezig in de Muze!

 

Op tijd komen

Al enige tijd stellen wij vast dat al maar meer kinderen te laat komen. Dikwijls zien wij kinderen toekomen tot 20 minuten of een half uur nadat de vergadering is gestart. Dit is behoorlijk frustrerend voor de leiding die dan steeds hun activiteit onderbroken zien.
Graag dan ook nog eens een oproep om steeds op tijd te komen! De activiteit begint ofwel om 14u00, ofwel om 10u00. Om een tijdige start te garanderen vragen wij jullie om liefst 5 à 10 minuutjes op voorhand te komen.

Er kan altijd iets tussenkomen maar gelieve dan ook de takleid(st)er te verwittigen zodat er niet nodeloos wordt gewacht en meteen kan begonnen worden aan de voorbereide activiteiten.

 

Labelen kledij

Regelmatig krijgen wij ouders en kinderen met de vraag of we kledij hebben gevonden na een vergadering. De eerste vraag dat wij dan stellen is of de naam erin geschreven staat en meestal is dat niet het geval. Daarom nog eens een oproep om zeker uniform kledij en bij voorkeur ook jassen en misschien schoenen te voorzien van naam en/ of initialen, zo is het makkelijker om verloren spullen terug te vinden.

 

Tweedehands uniformen

Wij krijgen geregeld de vraag van ouders of er eventueel tweedehands uniformen beschikbaar zijn. Die zijn er inderdaad en kunnen verkregen worden in de winkel. Omdat onze voorraad momenteel beperkt is doen wij daarom graag een warme oproep aan iedereen die nog uniformstukken op zolder of in de kast heeft liggen, deze binnen te steken bij ons. Zo krijgen ze een tweede leven bij nieuwe leden.

 

Belangrijke data

Nu het tweede deel van het scoutsjaar gestart is, is het interessant om de belangrijkste evenementen voor de rest van het jaar mee te geven.

17 maart: Tweede eetfestijn (nieuw concept: heel binnenkort onthulling!!)
31 maart - 4 april Paaskamp te Balen
21 april: Eerste zwaluwquiz
18-21 mei: Intercamp voor (J)vg´s en seniors
23 Juni: Laatste vergadering van het jaar
30 juli - 4 augustus: Voorkamp
5 augustus: Bezoekdag
5-15 augustus: Groot kamp Lommel

Graag geven we ten slotte nog mee dat je steeds op de hoogte kan blijven van onze activiteiten via onze Google Agenda.

Je kan dit toevoegen aan jouw agenda met behulp van deze link: https://calendar.google.com/calendar/r?cid=ZGV6d2FsdXcuZm9zQGdtYWlsLmNvbQ (uitleg hoe je dit toevoegt aan je Google Agenda kan je vinden ophttps://support.google.com/calendar/answer/37100).22/11/2017:

De laatste dagen hebben we een aantal mailtjes gekregen in verband met de wijnverkoop. In de folder (795 KB) staat namelijk dat uiterlijk afgelopen weekend de bestelling doorgegeven moest worden.

Gezien de korte beslissingsperiode en goede contacten met de leverancier kunnen wij de bestellingsperiode nog 2 weken uitstellen tot uiterlijk maandag 4 december 2017.
De levering blijft dezelfde: zaterdag 16 december aan De Muze of ons terrein te Wondelgem.

Zo kan iedereen van onze wijn en cava genieten op de komende feestdagen! Alvast bedankt voor de steun, deze actie is namelijk zeer belangrijk voor onze werking.

 

Verder zijn de foto´s van het afgelopen herfstkamp op onze website tevoorschijn gekomen! Klik door naar de foto´s van de Teerpoten, de Wolven, de Jongverkenners-Jonggidsen, de Verkenners-Gidsen, de Seniors, de hele Eenheid en de Stam.

 

Tot binnenkort!!07/11/2017:
Het herfstkamp zit erop en het was weer fantastisch! Nog nooit gingen zoveel kinderen mee en zoals we hebben kunnen zien heeft iedereen zich wederom kostelijk geamuseerd. We zijn alvast druk bezig met de foto´s te verzamelen en artikels te schrijven, deze komen er binnenkort aan!
 
Binnen twee weken is er ook weer onze spaghettiavond. Voor € 12 voor een volwassene en € 8 voor de kindjes kunnen jullie genieten van heerlijke zelfgemaakte spaghetti à volonté, inclusief aperitief. Vergeet niet tijdig in te schrijven, anders komt er per persoon € 3 bij, zodat we jullie er nog bij kunnen rekenen. Alle info staat in onze flyer (offline).
 
Op de spaghettiavond kunnen jullie ook allemaal proeven van onze heerlijke nieuwe wijnen. Zoals jullie kunnen lezen in onze wijnfolder (795 KB) gaan we dit jaar ook mee met de hype en hebben we een rosé wijn toegevoegd aan ons assortiment.
 
Voor zij die niet kunnen wachten tot de spaghettiavond bieden we aanstaande zaterdag reeds een kleine degustatie aan zowel in de Muze in Gent als in ons gebouw in Wondelgem omstreeks 17u.
 
Santé, en tot dan!

2016-2017 | Terug


22/05/2017:

Wat een heerlijk weer, de zomer staat voor de deur! Dat betekent dat we kunnen beginnen aftellen naar het groot kamp :) Deze gaat door van 5 tot 15 augustus (het voorkamp begint op 30 juli).

Onze kampfolder is net uitgekomen, je vindt hem hier (offline) terug. Hierin staat alle info die je nodig hebt.
Vergeet je dus zeker niet op tijd in te schrijven!

Op de eerste dag van het kamp, zaterdag 5 augustus, is het ook bezoekdag. Je brengt je kinderen naar ons kampterrein te Lommel, en kan ´s middags blijven plakken om ons schitterend kamp te bewonderen. Verder houden we een heerlijke BBQ, waarvoor je ook kan inschrijven.

PS: de acties van Lotus en Joyvalle lopen tot 31/05: vul dus snel nog je laatste codes in op http://lotusopkamp.be/vereniging/526/FOS-120ste-De-Zwaluw, of contacteer ons indien je nog enkele gele flapjes hebt van Joyvalle zodat we deze zeker nog op tijd kunnen opsturen. Hartelijk bedankt!18/05/2017:

Om het in de woorden van Erik Van Looy te zeggen: ´t is gebeurd! De foto´s van het paaskamp staan eindelijk op de site!

Klik hier door naar die van de Teerpoten, Wolven, Jongverkenners-Jonggidsen en Verkenners-Gidsen op Paaskamp, de Seniors op buitenlands kamp in Roemenië, en ten slotte de leiding & Seniors op Leidersweekend.
Veel plezier!17/02/2017:
Binnen 2 maandjes vertrekken we weer op kamp! Van 1 april tot 5 april trekken we richting Olmen voor het superleuke paaskamp. Alle info vind je in de kampfolder (offline).
 
De spaaracties voor het groot kamp zijn ook begonnen! Je kan bij de koeken van Lotus codes vinden om online in te geven op http://lotusopkamp.be/vereniging/526/FOS-120ste-De-Zwaluw, om zo mee te sparen voor lekkere speculoospasta op kamp.
Bij de Joyvalle melk en Appelsientje kan je gele flapjes sparen, die wij opsturen om vele liters lekkere melk te krijgen! https://lekkeropkamp.be/nl
 
Vanaf nu hebben we ons eigen officieel adres! Zeg niet meer "Viaducstraat zonder nummer", maar "Viaductstraat 14". Zodra we een brievenbus geïnstalleerd hebben zijn al jullie vakantiekaartjes meer dan welkom :)
 
Als laatste doen we graag een warme oproep naar Jupiler -en Duvel glazen. Bij de vele feesten die we geven en het verhuren van ons lokaal, kan er hier en daar wel iets sneuvelen. Heb jij of familie/vrienden ergens een glas te veel, dan zou je er ons een enorm plezier mee doen. Graag wel alleen de echte merkglazen, want enkel deze passen in onze bakken die op maat zijn gemaakt. Merci!


05/02/2017:

Op zaterdag 18 maart houden wij voor de 2e keer een grote stoverijavond! Heerlijke stoverij met frietjes, de aanwezigen van vorig jaar zullen ons niet tegenspreken als we zeggen dat dit het recept is voor een gezellige en leuke avond. Iedereen is welkom!

Vergeet je dus zeker niet in te schrijven, alle info vind je in de flyer (offline).24/11/2016:
We bedanken graag iedereen die gekomen is op onze geweldige spaghettiavond van afgelopen zaterdag! Het was een recordeditie die geslaagd was voor zowel de eenheid an sich, de verkennertak als voor de seniors.
 
Ondertussen zijn we druk bezig alle wijnbestellingen te verzamelen. Onze leveranciers zijn flexibel gebleken, waardoor je nog kan bestellen tot nu zondag 27 november 23u59! Alle info vind je in onze wijnfolder (offline). Bedankt voor de steun!
Op de laatste vergadering van het kalenderjaar, namelijk 17 december, kan je je bestelling aan De Muze ophalen.
 
Verder hebben we ook de foto´s van het herfstkamp online gezet! Wat een topeditie, je kan nu alle verhalen van je kind/kinderen door de ogen van de camera´s beleven. Klik door naar de foto´s van de teerpoten, de wolven, de jongverkenners-jonggidsen, de verkenners-gidsen en de seniors.


10/10/2016:

Binnen minder dan 3 weken is het al van dat: ons eerste kamp van het jaar! We vertrekken op zaterdag 29 oktober tot woensdag 2 november richting ouwe bekende De Spreedonken te Balen/Olmen. Vergeet je dus zeker niet in te schrijven, alle info vind je terug in de kampfolder (offline).

Verder is het uitkijken naar onze jaarlijkse spaghettiavond. Iedereen is welkom op zaterdag 19 november voor deze gezellige avond met leuk volk en lekker eten. Breng gerust veel vrienden en familie mee, merci voor de steun!

Ten slotte organiseert onze nieuwe tak de Seniors dit jaar ook enkele activiteiten om te sparen voor hun buitenlands kamp. Zo is er al nu zaterdag een heuse filmavond op ons terrein, met om 19u Charlie and the Chocolate Factory, en om 21u30 de cultklassieker Pulp Fiction!

Tijdens de spaghettiavond is er een top-of-the-line carwash! Terwijl je geniet van de sfeer en spaghetti à volonté wordt je auto perfect proper gewassen, van je velgen tot aan je antenne. Voor verdere info kan je terecht bij Leeuw.20/09/2016:

We houden er van om de spanning er in te houden, maar nu kunnen we ons niet meer houden: de foto´s van het groot kamp zijn toegekomen op onze website! Geniet er van en herleef de sfeer van ons top kamp!

Verder staat ook ons nieuw Steeds Bereid boekje (6.88 MB) online, met onze komende activiteiten, verslagen van het afgelopen Groot Kamp, de vergaderingen tot december, en verdere info.


2015-2016 | Terug


02/05/2016:

De foto´s van het paaskamp staan eindelijk online! Je vindt ze terug op de pagina´s van de takken. We hebben ook foto´s van de openingsdag, leidersweekend in oktober en het speeltuinbezoek van de teerpoten in maart.
 
De spaaractie van Joyvalle, met de rode flapjes, loopt tot eind mei (https://lekkeropkamp.be). Vergeet deze dus niet af te geven op de laatste vergadering van mei, namelijk de 21e! Je kan deze ook in de brievenbus van Lama steken, stuur dan wel een mailtje.
 
Ook de spaaractie van Lotus loopt tot eind mei, de codes op de verpakkingen kan je online ingeven: http://lotusopkamp.be.
 
Het nieuw Steeds Bereid boekje (2.93 MB) met de artikels, laatste vergaderingen en alle info kan je ook hier raadplegen!


03/03/2016:

Het paaskamp komt er aan! Binnen een goede 3 weken trekken we van 26 tot 30 maart opnieuw naar het kamphuis de Spreedonken te Balen/Olmen voor een superkamp. Alle info vind je in de kampfolder (offline); vergeet niet op tijd in te schrijven!

De inschrijvingen voor onze gezellige stoverijavond op 12 maart stromen ook vlotjes binnen, dus wees snel als je er nog bij wilt zijn! Alle info vind je op onze flyer (offline).05/02/2016:

Stoverij met frietjes à volonté, wie kan nee zeggen tegen deze Vlaamse klassieker? Kom dus zeker op 12 maart af met vrienden en familie op deze gezellige avond. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Alle info vind je op de flyer (offline).

Nog enkele data om niet te vergeten:
21/02: Escape Room De Zwaluw (volzet!)
26-28/02: Leidersweekend (voor leiding & 3e-jaar VG´s)
05/03: Fly Away (fuif VG´s)
12/03: Stoverijavond
19/03: Happy Hour
26-30/03: Paaskamp (kampfolder volgt binnenkort)
07-17/08: Groot kamp (voorkamp: 01-07/08)

En verder:
- Wijnverkoop: je kan nog altijd onze lekkere wijn en cava bijbestellen!
- Lekker op kamp: spaar met ons mee door de rode flapjes van Joyvalle en Appelsientje bij te houden: https://lekkeropkamp.be/nl/flappen-sparen
- FOS heeft je hulp nodig: http://www.fosopenscouting.be/nl/over-ons/steun-ons18/11/2015:

De Zwaluw gaat mee met de tijd: je kan nu zaterdag op de spaghettiavond betalen met je smartphone! Alles is hier te vinden: https://www.bancontact.com/nl/bancontact-app

Hoe ga je hier mee te werk:
- Download en installeer de veilige app op je smartphone of tablet
- Koppel je bankkaart aan de app met behulp van PC banking van je bank (dit is de laatste keer dat je je "bakje" nog nodig hebt!), en stel er een nieuwe pincode voor in

Hoe werkt de app:
- De ontvanger kiest "ontvangen" en vult het gewenste bedrag in
- De app genereert vervolgens een QR code
- De betaler kiest "betalen" en scant de QR code via de app
- Na het invullen van de ingestelde pincode wordt de betaling aan beide bevestigd
Et voila!

Met deze app kan je ook makkelijk onderling zaken afrekenen, en op veel sites online betalen zonder de omslachtige pc banking. Je kan er ook steeds meer mee terecht in winkels en supermarkten!23/10/2015:

Veel plezier op deze Dag van de Jeugdbeweging! Vanaf 16u is er veel te doen in het Coyendanspark (Uberdope! Pannenkoeken! Sfeer!), meer info hier: https://www.facebook.com/events/808931292557757/

Tussen onze voorbereidingen voor het leidersweekend en het herfstkamp door, brengen wij graag nog onze jaarlijkse wijnverkoop in beeld: wij verkopen de lekkere Spaanse rode Terrai Premium OVG wijn, Roemende witte Calusari Sauvignon wijn en Spaanse Pasos de Oro cava, aan zeer democratische prijzen! Wij hopen alvast op iedereen zijn/haar steun, dus klop zeker even aan bij vrienden en familie voor enkele flesjes voor de eindejaarsfeesten.
Bestellen kan vanaf nu, de levering staat gepland op 12 december.

Op onze spaghettiavond van 21 november kan je de wijnen en cava ook proeven om dan je (laatste) bestelling door te geven.

Verdere info over de wijnen, prijzen en levering vind je in de wijnfolder (offline).

Merci!07/10/2015:

De Zwaluw trekt naar Olmen! Van zaterdag 31 oktober tot woensdag 4 november gaan we op herfstkamp met de hele eenheid naar de Spreedonken. Vergeet je (kind/kinderen) niet in te schrijven voor dit superleuk kamp, alle info staat in de kampfolder (offline).

Verder houden we op zaterdag 21 november onze traditionele spaghettiavond. Iedereen is welkom op deze gezellige avond, met de heerlijke zelfgemaakte bolognaise à volonté. Reserveer deze datum alvast in je agenda! Alle info staat op onze flyer (offline).

Ten slotte houden nu zaterdag de teerpoten en wolven een vriendjesdag. Op deze dag zijn alle vriendjes, vriendinnetjes en familie welkom om eens mee te doen met een vergadering van De Zwaluw. Iedereen mag meedoen!14/09/2015:

Ter nagedachtenis van Galago, heeft het Kam (Koninklijk Atheneum Mariakerke) een boompje geplant op de school. Enkele VG’s alsook klasgenootjes hebben hierrond een constructie gesjord ter bescherming van de boom. Zo blijft Galago altijd bij ons. Het boompje is altijd toegankelijk en een veilige plek om er nog even bij stil te staan.

Boom06/09/2015:
Het nieuwe scoutsjaar is begonnen! Gisteren hadden we de eerste vergadering met vele kennismakingsspelletjes, en de nesten en patrouilles werden ingedeeld.
We mochten al een aantal nieuwe kindjes verwelkomen, en hopen er nog veel bij te krijgen bij onze leuke bende. Laat het dus zeker weten aan vrienden en familie!
 
 
Binnen 2 weken, namelijk op zaterdag 19 september, houden we onze eerste openingsdag/infodag! Alle takken houden van 14u tot 17u30 hun vergadering op ons terrein te Wondelgem (Viaductstraat z/n), en we nodigen alle ouders uit om ons eens goed te leren kennen. Een interessante dag voor zowel nieuwe als oude leden, we hopen op een grote opkomst!
 
We houden een infomoment met de volledige uitleg van onze scoutsgroep, hebben een Zwaluwmuseum, winkeltje (waar je zelf kunt leren dasringen maken!) -en administratiehoekje, en zorgen dat iedereen de vergadering van zijn/haar kind(eren) van dicht kunnen meemaken. Dit alles kan met een fris drankje/hapje van onze mooie bar vervolledigd worden.
Het wordt een echte Zwaluw-familie dag :)
 
Geef gerust een seintje indien het moeilijk is om met uw kind/kinderen op ons terrein te raken, en we zoeken samen een oplossing.
 
 
Ons nieuw Steeds Bereid (3.68 MB) boekje staat nu ook online, met alle info, artikels en de komende activiteiten.
 
 
Een kort schetsen van de jaarplanning, zodat hier zeker niets over gepland wordt in de agenda´s:
19/09: Openingsdag

24 - 25/10: Leidersweekend (enkel leiding & (een deel van de) VG´s)

31/10 - 04/11: Herfstkamp
21/11: Spaghettiavond
12/12: Levering wijn
26 - 28/02/2016: Leidersweekend (enkel leiding & (een deel van de) VG´s)
12/03: Eetfestijn
26 - 30/03: Paaskamp
07 - 17/08: Groot Kamp (voorkamp: 01 - 06/08, nakamp: 18/08)


21/08/2015:
Het geslaagde Groot Kamp is nog maar pas achter de rug (foto´s en verslagen volgen), en we kijken al uit naar de toekomst. We beginnen dit jaar namelijk met iets nieuws: een infodag!
 
Op zaterdag 19 september van 14u tot 17u30 houden we een gezellige dag met de hele eenheid op ons terrein te Wondelgem (Viaducstraat z/n). Iedereen is welkom, zowel vrienden en familie als geïnteresseerden in onze werking.
Verder is het een nog steeds een vergadering, dus we verwachten de aanwezigheid van onze leden.
 
 
Op deze dag kan iedereen te weten komen wat De Zwaluw inhoudt, met ware Jambers stijl: wie zijn we, wat doen we, wat drijft ons?
 
Elke tak stelt zichzelf voor, en met leuke activiteiten wordt de werking en groep in beeld gebracht.
Ook zijn er infomomenten over onze algemene werking, ons terrein, het uniform, eetfestijnen, wijnverkoop, kampen,  ...
Verder zal er ook een kleine infosessie zijn voor de ouders van nieuwe en oude leiding: wat wordt er precies verwacht van de leiding, hoe organiseren we ons en communiceren we, hoe gaan we om met examens, en verdere informatie.
 
Hiernaast zullen er uiteraard ook hapjes en drankjes beschikbaar zijn, en kan je met verdere vragen bij ons terecht.
 
 
Men zegge het voort, hopelijk tot dan!

2014-2015 | Terug


14/07/2015:

We zijn al halverwege juli, en het befaamde Groot Kamp van De Zwaluw komt steeds dichterbij. Wacht niet te lang meer met je kind/kinderen in te schrijven, dit kan via overschrijving tot ten allerlaatste 19 juli!

De bezoekdag valt samen met de eerste dag van het kamp (zaterdag 8 augustus), dus we verwachten dat de ouders hun kinderen zelf brengen naar het kampterrein. Geef gerust een seintje indien dit niet lukt, zodat we samen een oplossing kunnen zoeken. Let op met de treinstaking!

We keren op dinsdag 18 augustus terug met de bus, en komen aan rond 16u te Wondelgem.

Enkele zaken om niet te vergeten:
- Voldoende kleren & goede bottinen
- eID/kidsID/isi+ kaart
- Medische fiche (52 KB) indien nodig
- Themakledij voor "Neverland" (Peter Pan! Tinkerbel! De Verloren Jongens! Piraten!)
- Je vorige zangbundel of 5€ voor de nieuwe zangbundel
- Inschrijven met vrienden en familie voor de gezellige BBQ
- De kampfolder (offline) zeker nog eens grondig doorlezen
 
Eerst nog even Gentse Feesten om op te warmen, en dan is het écht niet lang meer. Tot dan!


16/06/2015:

Beste ouders,

We hebben het droevige nieuws u te melden dat Creatieve Galago ofte Vic Tack, een Verkenner van onze eenheid, afgelopen vrijdag is overleden na een tragisch ongeval. Vic was zeer graag gezien en bijna 10 jaar bij De Zwaluw, en dat hij er niet meer bij zal zijn slaat dan ook in als een bom.
 
We wensen de ouders Jan en Martine, zijn broer Leon en alle familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke dagen. Vic zal altijd een plaats in ons hart houden...
 
Er wordt afscheid genomen op zaterdag 20 juni om 13u in het crematorium Westlede te Smalle Heerweg 60, Lochristi. Het rouwkaartje kan je hier vinden.
 
Wij zullen met de leiding en VG´s aanwezig zijn, indien er kinderen (onder begeleiding) en ouders ook hun medeleven willen betuigen kan dit zeker: we verzamelen om 12u30 ter plaatse in uniform. Zo kunnen we als eenheid afscheid nemen van Vic.
 
Achteraf is iedereen welkom op ons terrein te Wondelgem om samen te zijn en mooie herinneringen op te halen.
 
 
De vergadering van zaterdag 20 juni gaat dus niet door!
 
 
Trieste scoutsgroeten,
 
De Zwaluw


13/05/2015:

De foto´s staan eindelijk online! Meer dan duizend foto´s zijn nu te bewonderen van badge kartograaf, paaskamp, leidersweekend, het JVG weekend en het VG fietsweekend.

Nu is het uitkijken naar het hoogtepunt van het jaar: Groot Kamp 2015! We trekken van 8 tot en met 18 augustus de Lommelse bossen in. Alle info en hoe in te schrijven vind je in de kampfolder (offline).16/03/2015:
Van zaterdag 4 april t.e.m. woensdag 8 april trekken we naar West-Vlaanderen voor het paaskamp! We hebben het mooi terrein te Kortrijk reeds grondig verkend, en zullen het nu opnieuw 5 dagen overnemen. Alle goedgevulde programma´s worden op dit moment tot in de puntjes afgewerkt, de leiding is er klaar voor!
In bijlage vind je de kampfolder (offline) met alle info en hoe in te schrijven.
 
Je kan niet alleen bij Joyvalle (http://lekkeropkamp.be/nl) voor ons sparen, maar ook bij Lotus door namelijk de codes op de verpakkingen van de Lotus gebakken (frangipane, madeleine, ...) en speculoospasta online door te geven op http://www.lotusopkamp.be/.  Per 10 codes krijgen wij 1 gratis pot speculoospasta! We zijn te vinden onder zowel gemeente Gent als Wondelgem, organisatie FOS en vervolgens jeugdbeweging De Zwaluw.
Deze actie loopt tot 31 mei, verdere info staat op http://www.lotusopkamp.be/instructions.


10/02/2015:

De Zwaluw schiet weer in gang! Op zaterdag 14 maart houden we voor de tweede keer een heuse beenhespavond. Heerlijke beenhesp aangevuld met groentjes, pastasalades en patatjes, of lekkere quiche voor de veggies, daar moet je toch bij zijn?
Alle info en hoe in te schrijven vind je in de flyer (offline).

Joyvalle houdt dit jaar opnieuw de "Lekker op kamp" actie, waarbij we per 10 rode flapjes van de Joyalle én Appelsientje sinaasappelsap verpakkingen 1 liter gratis melk of sinaasappelsap krijgen. Vorig jaar hebben we hiermee veel gratis melk gekregen, alvast bedankt om hier opnieuw massaal voor te sparen!
De actie loopt tot 31 mei, verdere info staat op http://lekkeropkamp.be/nl.


19/12/2014:

We hebben een nieuwe rode wijn gevonden! De lekkere Norico viel 2 jaar geleden zo goed in de smaak dat we er nog eens voor gaan. Neem gerust contact met ons op indien je info wilt over onze leveringsdata. Bijbestellen kan gedurende heel het jaar via el@dezwaluw.org.

Ondertussen is ook ons nieuw Steeds Bereid (2.29 MB) uitgekomen met de artikels van het afgelopen herfstkamp, de vergaderingen tot het paaskamp, en verdere info en data. Let op! Het Groot Kamp gaat dit scoutsjaar door van zaterdag 8 augustus tot en met dinsdag 18 augustus 2015 (bezoekdag is 8 aug).

Verder heeft de mobiele website ook een mooie update gekregen, zodat hij volledig klaar is voor 2015.

Prettige feesten iedereen!04/11/2014:

Terwijl de kampartikels van het afgelopen leuke herfstkamp vlijtig uitgetypt en de foto´s gesorteerd worden, brengen wij graag even de aandacht op onze volgende activiteiten: op zaterdag 22 november houden wij onze traditionele spaghetti avond. Een gezellige avond waar we genieten van onze zelfgemaakte spaghetti bolognaise, iedereen een babbeltje kan slaan met andere ouders en de leiding, er kinderen in de bloemetjes worden gezet voor 5, 10 -of 15 jaar in de eenheid, kortom ongetwijfeld alweer een geslaagde avond bij De Zwaluw. Hoe meer zielen hoe meer vreugd, breng gerust vrienden en familie mee! Verdere informatie en hoe in te schrijven vind je in onze flyer (offline).

Verder hebben we onze jaarlijkse wijnverkoop die van start gaat. We verkopen dezelfde wijn en cava als vorig jaar, aangezien deze goed in de smaak vielen: de Chileense Las Condes witte wijn, Zuid-Afrikaanse Sarah´s Creek rode wijn en Spaanse Duc de Foix Brut cava. Dankzij jullie steun kunnen wij duurzaam materiaal aankopen, zo hebben we vorig jaar een grote feesttent kunnen aankopen die dienst doet op het groot kamp als refter voor de kinderen en de nieuwe keuken. Spreek dus gerust vrienden en familie aan, wij danken u alvast voor de mooie bestelling! Je kan bestellen tot 22 november indien je je bestelling graag vóór de feesten ontvangt, namelijk op 13 december aan De Muze. Je kan tijdens het jaar altijd bijbestellen. Verdere informatie en een bestellingsstrook vind je in onze wijnfolder (offline).02/10/2014:

Het is oktober, dat betekent dat we op het einde van de maand op herfstkamp gaan! We trekken met de hele eenheid naar een nieuw kampterrein die we zullen veroveren en er de Zwaluw vlag planten. Zorg dat je er bij bent! Hoe je kan inschrijven, een aanstiplijst voor de valies en verdere info vind je in onze kampfolder (783 KB).08/09/2014:

Onze site is weer volledig up-to-date: het huidige Steeds Bereid boekje (5.91 MB) en hernieuwde welkomstbrochure (offline) staan nu online. Ken je familie of vrienden met kindjes vanaf 6 jaar, geef ze zeker eens onze flyer door!

Verder zijn nu ook alle foto´s van het voorbije Groot Kamp op onze site te vinden: hier vind je die van de Stam, Eenheid, Bevers, Teerpoten, Wolven, Jongverkenners-Jonggidsen en Verkenners-Gidsen.


2013-2014 | Terug


09/05/2014:

Vorige week is ons laatste Steeds Bereid (3.66 MB) boekje van het jaar uitgebracht. De artikels van het schitterende paaskamp, de komende leuke vergaderingen, wijze foto´s, een schone tekening, nuttige informatie voor het groot kamp, de planning voor scoutsjaar 2014-2015, alles vind je hierin terug.
Het groot kamp vindt plaats van 3 tot 13 augustus, zorg dat je er bij bent! De Lommelse bossen verlangen naar onze aanwezigheid... Alle informatie en een aanstiplijst voor de valies vind je in de kampfolder (offline). Om in de sfeer te komen kan je de sjorconstructies van de voorbije jaren eens bekijken. Op zondag 3 augustus houden we ook een BBQ, vergeet niet jezelf en je familie hier voor in te schrijven.
Verder hebben we onze badgen sectie aangevuld, zoals je kunt zien blijven we met badgewerking bezig!29/04/2014: De foto´s zijn verzameld, voor zowel het paaskamp als het techniekenweekend! Je kan ze allemaal bewonderen: die van de Bevers, Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s en Eenheid op paaskamp, en de JVG´s-VG´s op Techniekenweekend.

27/04/2014: Drink je graag een glas melk samen met een koekske? De Zwaluw kan je steun gebruiken met de spaaracties van Joyvalle: http://www.lekkeropkamp.be/ (rode flapjes uitknippen en ons bezorgen) en die van Lotus: http://www.lotusopkamp.be/ (code op sticker online indienen of ons bezorgen). Bedankt!

25/02/2014: Het paaskamp komt er aan! Van 5 april tot en met 9 april trekken we opnieuw naar Bree om er ons kampterrein in "De Melkweg" terug te veroveren. We maken er weer een schitterend kamp van! Alle informatie vind je in onze kampfolder (offline).

03/02/2014: We trekken onze activiteiten weer op gang! Op zaterdag 15 maart houden we een gezellige beenhespavond, oftewel een quiche-avond voor de veggies onder ons. Iedereen is welkom vanaf 18u30 om te aperitieven of 19u om aan te schuiven. Meer info vind je in de flyer (offline).

24/11/2013: Onze site krijgt altijd updates: het probleem met foto´s bekijken is opgelost, laat zeker weten indien er toch iets nog niet werkt via een mailtje. Verder werd het memory spel aangevuld met de totems van de nieuwe leiding, en werden de highscores gewist. Wees de eerste om op plaats 1 te staan bij de verschillende moeilijkheden!

22/11/2013: Ons nieuw Steeds Bereid (1.84 MB) boekje is toegekomen! Het wordt traditie: morgen op papier, maar vandaag al digitaal. De verslagen van het herfstkamp, de komende activiteiten en vergaderingen, alles vind je hierin terug!

17/11/2013: De spaghetti avond was een succes, bedankt voor de grote opkomst! Het was een geslaagde en gezellige avond. Wij danken graag Keurslager De Bruycker uit Lochristi voor de bijdrage.
Ondertussen zijn de foto´s van het herfstkamp aan het toekomen: je kan die van de Teerpoten, Wolven en VG´s op onze site terugvinden.
Nu wordt onze focus verlegd naar de wijnverkoop: jullie hebben het kunnen proeven op de spaghetti avond, en nu kan je ook een bestelling plaatsen van onze lekkere Chileense witte wijn, Zuid-Afrikaanse rode wijn en Spaanse cava! Indien de wijn vóór 24 november besteld wordt, kan hij nog geleverd worden op 14 december, de laatste vergadering voor de feestdagen dus. Meer info vind je in onze wijnfolder (offline).

18/10/2013: Onze wijnverkoop is gestart! Na een proefsessie en goedkeuring van onze grootverkopers hebben we een lekkere Chileense witte wijn, Zuid-Afrikaanse rode wijn en Spaanse cava gekozen. De wijnverkoop is zeer belangrijk om onze werking te steunen, dus wij hopen alvast op veel grote en kleine bestellingen :) Meer info vind je in onze wijnfolder (offline).

29/09/2013: Er staan 2 komende activiteiten op onze agenda: het herfstkamp van 26 tot 30 oktober en de spaghettiavond op 16 november! Alle info vind je in de kampfolder (offline) en de spaghettiavondflyer (offline). Vergeet onze vroegboekkorting niet, dus wacht niet te lang met je in te schrijven!

17/09/2013: Er zijn nog altijd veel Bevertjes welkom! Kennen jullie familie, vrienden of kennissen met 5-jarige kindjes, vertel ze over onze eenheid en laat hun zoon of dochter het eens uitproberen op onze vergaderingen. We hebben hiervoor een poster/flyer gemaakt dat we gaan uitdelen en ophangen in scholen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

06/09/2013: Het uitkomen van het eerste Steeds Bereid boekje betekent altijd de échte start van het nieuwe scoutsjaar! Je kan hierin niet alleen de uitgebreide verslagen van de vele avonturen op het afgelopen Groot Kamp vinden, maar ook allerlei informatie van onze komende activiteiten en de volgende vergaderingen. Morgen op papier, maar vandaag al digitaal: je kan hem hier (4.34 MB) downloaden.

02/09/2013: Twee september betekent niet alleen een nieuw schooljaar, maar ook een nieuw scoutsjaar! De vergaderingen van alle takken zijn gepland, en de leiding is enthousiast en klaar om iedereen opnieuw te entertainen en veel aan te leren. Vergeet niet jullie in te schrijven!
We starten dit jaar opnieuw de Bevertjes op, de tak voor 5-jarige kinderen die spelen in thema van De Vriendjes Van Het Woud. Hiervoor hopen wij veel nieuwe kinderen welkom te heten op de 1e vergadering van 7 september!
Voor de nieuwe leden onder ons hebben we onze welkomstbrochure (1.23 MB) geüpdatet, waar alle informatie staat die je nodig hebt.

29/08/2013: De foto´s van het groot kamp staan eindelijk online! Bekijk hier de foto´s van de stam, eenheid, teerpoten, wolven, jongverkenners-jonggidsen en verkenners-gidsen.
2012-2013 | Terug


02/07/2013: Beste ouders, graag zou ik nog even in herinnering willen brengen dat de deadline voor de inschrijvingen van het Groot Kamp al verstreken is. Wie alsnog wil inschrijven, zou ik willen vragen om deze week nog de deelname te bevestigen. Voor zij die de kampfolder zouden gemist hebben, deze kan je hier (offline) vinden. Daarin staat zoals gewoonlijk alle nodige info. Nog een prettige vakantie en tot op kamp!

05/06/2013: Beste ouders, tot grote ontsteltenis hebben wij vernomen dat één van onze Teerpootjes, Elena, gisteren onverwacht is overleden.
Dit is een tragedie die De Zwaluw in haar hart treft en waar eigenlijk geen woorden voor zijn... Wij wensen dan ook mama, papa, haar zusje en de rest van de familie veel sterkte in deze moeilijke dagen.
Er wordt afscheid genomen van haar op zaterdag 8 juni om 11h aan de OLV-Sint-Pieterkerk aan het Sint-Pietersplein te Gent (zie bijlage). Het zou een mooi gebaar zijn moesten we daarbij met zoveel mogelijk Zwaluwen in uniform aanwezig zijn om ons medeleven te betuigen.
Het overlijdensbericht vind je hier.

02/06/2013: Onlangs gingen de JVG´s en VG´s op het internationale Intercamp in Nederland. De foto´s staan al even op de site, nu is er ook een verslag (778 KB) te lezen over onze belevenissen!

25/05/2013: De Zwaluw heeft vanaf vandaag zijn eigen YouTube kanaal! Abonneer je op ons kanaal en laat de filmpjes naar je toe komen. Er zijn er al een paar te vinden.
Verder is onze site weer een beetje uitgebreid: hier vind je een interactieve pagina waarop je makkelijk kan zien wat er eigenlijk zoal op het uniform moet, dit voor cubbing (teerpoten en wolven) en scouting (jongverkenners-jonggidsen, verkenners-gidsen en leiding).
Vergeet niet je in te schrijven voor groot kamp!

02/05/2013: De CD&V wil de zomervakantie korter maken, maar dat zal ons niet tegenhouden om op groot kamp te gaan! Van 4 tot 14 augustus toveren we het kattenbos om tot een groot fort met verschillende schitterende kampen. Alle informatie vind je in onze kampfolder (offline). De bezoekdag valt samen met de 1e dag, schrijf dus zeker je familie en vrienden in voor de lekkere BBQ! De locatie kan je hier vinden, vergeet niet eens op Street View te kijken om het bospadje niet te missen.

30/04/2013: Voor de kinderen was het afgelopen weekend geen scouts, maar de leiding en VG´s gingen op leidersweekend in de Ardennen! Als zeer leuke activiteit gingen we gaan rapellen, bekijk het bij onze leuke foto´s.

21/04/2013: Gisteren op papier, vandaag digitaal: ons nieuw Steeds Bereid (4.1 MB) boekje! Hierin vind je de artikels van het afgelopen paaskamp, de programma´s van de komende vergaderingen, en verdere info. Los ook de kruiswoordpuzzel over ons nieuw kampthema op!

11/04/2013: De paasvakantie is spijtig genoeg al bijna voorbij, maar met het mooie weer op komst kan je genieten van de foto´s van het paaskamp! Hier kan je ze zien van de eenheid, de stam, de teerpoten, de wolven, de JVG´s en de VG´s.

24/02/2013: Van 30 maart tot 3 april vertrekken we op paaskamp! We gaan terug naar de Spreedonken in Balen en hopen alvast op wat warmer weer. Verdere info vind je in de kampfolder (offline), wacht niet te lang met je in te schrijven!

18/02/2013: Na een paar jaar net niet gaan we er opnieuw voor: de JVG´s en VG´s gaan op Intercamp 2013! Op dit internationale kamp, dit jaar in Nederland, doen we veel leuke activiteiten samen met eenheden van overal: Polen, Engeland, VS, Frankrijk, Duitsland, ... Verdere info vind je in de infobrochure (offline).

04/02/2013: Op zaterdag 16 maart houden we ons tweede paëllafeest! Na het succes van vorig jaar is iedereen opnieuw welkom vanaf 18u30 om te genieten van de professioneel gemaakte paëlla op deze gezellige avond. Verdere info vind je in de infofolder (offline).
Ook onze wijnverkoop blijft lopen! We kunnen alle steun gebruiken, dus bestel gerust verder onze witte Chardonnay, rode Norico en prosecco Ca´ Di Rajo. Santé!

29/01/2013: Het spelletje Memory op onze site is vernieuwd: speel op de verschillende moeilijkheden, vind alle totemdieren en haal de highscore!

21/01/2013: Op zaterdag 23 maart houden wij een Happy Hour! Vanaf 20u30 is iedereen welkom op het feestje in onze bouw in Wondelgem, verdere info kan je vinden op het facebook event.

02/12/2012: Het nieuwe Steeds Bereid (2.64 MB) boekje is toegekomen! Hierin kan je de verslagen van het afgelopen herfstkamp terugvinden, de komende vergaderingen tot en met april en verdere informatie.

20/11/2012: Voor die dat zijn/haar wijn en/of prosecco graag vóór de feesten ontvangt dringt de tijd: de deadline om je wijn op de laatste vergadering van het jaar (15 december) te krijgen, is al het einde van deze week, namelijk 25 november. Wacht er dus niet te lang mee! Verder hebben we nog een kleine toevoeging aan de site: vanaf nu kan je met de linker en rechterpijlen van je toetsenbord door de foto´s navigeren.

01/11/2012: Om onze activiteiten en algemene werking te steunen houden wij onze jaarlijkse wijnverkoop. Ook dit jaar verkopen we de lekkere witte wijn "De Principato Chardonnay", de rode "Norico Rosso Dolomiti" en de prosecco "Ca’ Di Rajo Brut"! Verdere info vind je in de wijnfolder (offline).

16/10/2012: Op zaterdag 17 november houden we onze jaarlijkse spaghettiavond. Iedereen is welkom vanaf 18u30 om te genieten van onze heerlijke zelfgemaakte spaghetti! Verdere informatie kan je terugvinden in onze flyer (offline).

08/10/2012: Het eerste kamp van het nieuwe scoutsjaar komt er al aan! Van 27 tot 31 oktober bezoeken we het nieuwe kampterrein "De Melkweg" nabij Bree (niet ver van het huis van Kim Clijsters!). Meer informatie en een aanstiplijst voor de valies vind je in de kampfolder (offline).

23/09/2012: We blijven ons terrein te Wondelgem verbeteren: afgelopen zaterdag hebben we de middelste containers naar de zijkanten verplaatst zodat we nu mooi 1 groot veld hebben. Bekijk hier de foto´s. De volgende plannen zijn een nieuwe geautomatiseerde poort en een verwarmingsinstallatie. Werk genoeg dus!

20/09/2012: De laatste foto´s van het groot kamp zijn eindelijk toegekomen! Die van de Wolven, Verkenners-Gidsen, Stam en Eenheid kan je nu ook op onze site terugvinden. De albums van de Teerpoten en Jongverkenners-Jonggidsen zijn ook aangevuld. Verder hebben we de badgen en sjorconstructies geüpdatet.

07/09/2012: Om het nieuwe scoutsjaar goed in te zetten hebben we de nieuwste versie van ons Steeds Bereid (1.77 MB) boekje. Hierin vind je de komende activiteiten en vergaderingen, de verslagen van het Groot Kamp, en zelf een kruiswoordpuzzel!

30/08/2012: De Zwaluw is er klaar voor, vanaf zaterdag 8 september beginnen we met veel enthousiasme aan het nieuwe scoutsjaar! We hebben dan ook onze welkomstbrochure (831 KB) geüpdatet.

20/08/2012: Iedereen zal thuis wel de verhalen gehoord hebben: Groot Kamp 2012 was alweer geslaagd! Het weer was perfect, alle spelen waren leuk en iedereen heeft zich goed geamuseerd. De foto´s van de Teerpoten en Jongverkenners-Jonggidsen kan je nu ook op onze site terugvinden. Binnenkort volgen die van de andere takken!
2011-2012 | Terug


01/06/2012: Dankzij de voorbije zomerdagen is de zin alleen maar groter geworden: van 5 tot 15 augustus gaan we op groot kamp! We veroveren opnieuw de bossen van Lommel en jagen er de Hollanders weg. Meer informatie en een aanstiplijst voor je valies vind je in de kampfolder (offline).

07/05/2012: Het huidige Steeds Bereid boekje is nu ook online te vinden: hierzo (5.17 MB). Vergeet niet je in te schrijven voor het Groot Kamp, van 5 tot en met 15 augustus!

08/04/2012: De schitterende foto´s van het geslaagde paaskamp staan al op de site: hier vind je die van de Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s en Stam. Plaats gerust hier en daar een leuk berichtje!

02/03/2012: Eindelijk, het volgende kamp komt er aan! Eind maart vertrekken we namelijk op paaskamp, van zaterdag 31 maart tot woensdag 4 april. Zorg dat je er zeker bij bent! Alle info is terug te vinden in onze kampfolder (offline). Inderdaad, 1 april valt op kamp, dus zorg dat je je 1-april-grappen klaar hebt...

20/02/2012: Op 17 maart houden we ons allereerste paëllafeest! We gooien het over een andere boeg en houden een gezellige avond met dit Spaans gerecht. Je kan zelf je bord samenstellen, dus lust je iets niet is dit geen probleem! Ook hebben we een vegetarische variant. Meer info en het inschrijvingsformulier vind je hier (offline).

02/12/2011: Onze nieuwe editie van het Steeds Bereid boekje is gearriveerd. Hierin vind je de artikels van het herfstkamp terug, de komende vergaderingen van alle takken, het "Hoekje van de Eenheidsleider" en verdere info.

23/11/2011: De spaghettiavond was zoals gewoonlijk een spetterend succes, met meer dan 260 man! De spaghetti smaakte en er kon ook geproefd worden van de witte wijn, rode wijn en prosecco van onze wijnverkoop. Verder zijn er enkele foto´s.

05/11/2011: We zijn snel! De eerste foto´s van het kamp zijn al aan het toekomen: hier vind je die van de Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s en de Stam.

14/10/2011: Onze wijnverkoop is van start gegaan! Koop een lekkere witte, rode of prosecco brut wijn voor bij de aankomende feesten. Meer info en het bestellingsformulier vindt u hier (offline).

05/10/2011: Op zaterdag 19 november houden we onze jaarlijkse spaghettiavond, een gezellige avond met spaghetti a volonté! Meer informatie en het inschrijvingsformulier is te vinden in onze folder (offline).

15/09/2011: Het eerste kamp van het jaar komt er al aan: het herfstkamp, van 29 oktober tot 2 november! Bekijk de kampfolder (offline) voor meer informatie.

02/09/2011: Bij het nieuwe scoutsjaar past een nieuw Steeds Bereid (2.07 MB) boekje, met de artikels van het Groot Kamp, de vergaderingen van alle takken en verdere info.

22/08/2011: Het groot kamp is afgelopen dus de foto´s staan online: hier vind je die van de Bevers, Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s, Stam en Eenheid.
2010-2011 | Terug


20/06/2011: Op facebook hebben we de overstap gemaakt van een groep naar een pagina, klik op vind ik leuk en nodig je vrienden, familie en de (oud-)leden uit!

16/06/2011: Onze webmaster staat niet stil, vanaf nu kan je bij elke foto een berichtje plaatsen! Deze kan je dan eronder zien. Probeer het eens uit en typ iets leuk of grappig bij een foto (maar hou het vriendelijk).

08/06/2011: Met het groot kamp op komst hebben we een kampfolder (offline) gemaakt, met allerlei info zoals de bezoekdag en wat je allemaal zeker moet meenemen. Ook hebben we onze welkomstbrochure (offline) geüpdatet.

23/05/2011: Ons laatste steeds bereid (1.11 MB) boekje is nu ook te vinden op onze site, met alle verslagen van het paaskamp en verdere info.

02/05/2011: De foto´s van het paaskamp zijn toegekomen: hier vind je die van de Bevers, Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s, Stam en Eenheid. Ook die van de JVG´s en VG´s op techniekenweekend zijn er! Verder zijn er nog de foto´s van de kaasavond.

25/04/2011: Een nieuwe functionaliteit aan de site: filmpjes! Vanaf nu gaan er ook filmpjes op de site komen. We hebben er al 2: het dansje van de vrouwelijke leiding op de paasshow en een JVG die een koekje probeert op te eten.

09/03/2011: Vanaf vandaag hebben we een mobiele versie van de site, surf ernaar met je iPhone/HTC/... en laat ons weten wat je er van denkt! Het is de bedoeling dat je in een leesbaar formaat de belangrijke informatie snel vindt. De mobiele versie is te vinden op http://www.dezwaluw.org/m/, maar je wordt vanzelf doorgestuurd op je smartphone.

09/03/2011: De kampfolder staat online (nu offline) met alle info over het paaskamp, van 9 tot en met 13 april. Niet vergeten dat de JVG´s en VG´s direct erna op techniekenweekend vertrekken!

22/02/2011: Op zaterdag 2 april houden we onze jaarlijkse kaasavond in ons nieuw gebouw, met een uitgebreide keuze aan kazen à volonté en broodjes voor de niet kaasliefhebbers. Kom zeker af met vrienden en familie! Verdere info en het inschrijvingsformulier vindt u hier (offline).

28/01/2011: We blijven leuke dingen toevoegen aan de site: voor de facebook vrienden onder ons kan je nu foto´s liken - de "vind ik leuk" knop. Dit verschijnt dan op je "muur". Probeer het maar!
Verder verschijnt er nu een "Nieuw!" icoontje naast de nieuws en fun pagina, indien er stukken zijn die je nog niet hebt gezien.

25/01/2011: Op zaterdag 5 februari houden we vanaf 16u ons openingsfeest van de bouw! Al de takken eindigen de vergadering in Wondelgem dus kom gerust af en bekijk ons gebouw met een hapje en een drankje.

15/01/2011: De JVG´s en VG´s gaan in de paasvakantie op techniekenweekend, van 13-15 april (direct na het paaskamp). Hier gaan we met een kleine groep de bossen in, worden de echte scout technieken nog eens boven gehaald en vele spelletjes gespeeld. Verdere info vindt u in de infobrochure (offline).

19/11/2010: Het nieuwe steeds bereid (2,18 MB) boekje is er, met allerlei info, de verslagen van het herfstkamp en komende vergaderingen van alle takken.

18/11/2010: De eerste foto´s van het afgelopen herfstkamp zijn online aan het komen: hier heb je al die van de Bevers, Teerpoten, Wolven en de JVG´s.

14/11/2010: Onze jaarlijkse wijnverkoop is van start gegaan, met als extra de verkoop van cava. Steun De Zwaluw en koop/verkoop onze lekkere rode of witte wijn, of geniet van de cava. Meer info en het bestellingsformulier vindt u in de folder (offline).

20/10/2010: Bij de Over De Zwaluw sectie hebben we oude foto´s toegevoegd van de eenheid. De eerste foto is van 1946!

16/10/2010: Op 20 november houden we onze spaghettiavond in ons gloednieuw gebouw. Kom en eet een lekkere spaghetti, alle info staat in de infofolder (offline).

12/10/2010: Het herfstkamp komt er met rasse schreden aan, hier kan je de kampfolder (offline) bekijken voor alle info.

12/10/2010: De foto´s van de werken aan de bouw zijn aangevuld met de vorderingen. Op 20 november houden we er onze spaghettiavond, wees er bij en bewonder ons mooi gebouw!

13/09/2010: Op Groot Kamp hebben we een nieuwe eenheidsfoto (2,72 MB) getrokken, bekijk hem in grote kwaliteit.

12/09/2010: Vanaf nu staan de teerpooteisen (805 KB) op de site bij de wolven pagina. Hierop staat alles wat de wolven moeten kennen om hun wolfje te behalen.

10/09/2010: Het nieuwe Steeds Bereid boekje (3,35 MB) is toegekomen, met de komende vergaderingen en verslagen van het Groot Kamp van alle takken.

09/09/2010: De sjorconstructies en badgen pagina´s zijn aangevuld met de foto´s van alle laatste afgelegde badgen en gemaakte sjorconstructies op Groot Kamp 2010.

06/09/2010: We hebben onze welkomstfolder (9,08 MB) vernieuwd, bekijk hem eens en geef hem door aan vrienden en familie. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!

05/09/2010: Het schitterende Groot Kamp 2010 is afgelopen en we hebben al enkele foto´s: die van de Bevers, Wolven, Jongverkenners-Jonggidsen, Verkenners-Gidsen, Eenheid en de Stam.
2009-2010 | Terug


23/06/2010: We hebben een paar sfeerfoto´s van de JVG´s die naar de zee in Blankenberge zijn geweest op de laatste vergadering van het jaar.

22/06/2010: (update 22/06) De vorderingen van de bouw kan je volgen bij het nieuws. We hebben veel foto´s zodat je al kan zien hoe ver we zitten en hoe alles vooruitgaat.

16/06/2010: Hert heeft een verslag (375 KB) geschreven van Intercamp 2010, met de belevenissen van de JVG´s-VG´s in Duitsland!

02/06/2010: Onze kampfolder met alle info en details over Groot Kamp 2010 is uitgekomen (offline).

01/06/2010: De vele foto´s van Intercamp 2010, het internationale kamp te Duitsland, staan online.

30/04/2010: Het laatste boekje met de vergaderingen van Mei - Juni - September 2010 (1,23 MB) staat online, met onder andere de artikels van het paaskamp.

29/04/2010: De bouw op ons terrein in Wondelgem is begonnen! De ruwbouw zal er binnen 4 weken staan. Het verloop zal je hier kunnen volgen, met zoveel mogelijk foto´s. Hier hebben we de eerste foto´s.

26/04/2010: We hebben een infobrochure gemaakt met alle details en info over onze deelname aan Intercamp 2010 (offline).

11/04/2010: Het paaskamp is afgelopen, en was dankzij onder andere het goede weer een zeer groot succes! Hopelijk heeft iedereen zich goed geamuseerd. De foto´s staan al online: hier vind je die van de Bevers, Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s, Stam en Eenheid.

30/03/2010: We zijn al een tijdje op facebook te vinden, hier kan je lid worden van onze facebookgroep!

21/03/2010: De kaasavond was geslaagd, bedankt voor de mooie opkomst! De foto´s kan je hier vinden. Werden geëerd voor hun jaren in De Zwaluw:

  • 5 jaar: Panda (Joyce De Boever), Charlotte De Boever, Gaely De Boever, Jana De Boever, Megane De Boever
  • 10 jaar: Tokeh (Evert Gellynck)
  • 15 jaar: Timalia (Shenandoah Poupaert), Lama (Yoeri Lens)11/03/2010: De Zwaluw heeft op zondag 28 februari de ScoutChallenger 2010 gewonnen! Het team Hert, Leeuw en Lama haalden de 1e plaats op de stormachtige zondag. Ze wonnen de jaarlijkse gouden schoen. Ook in het jongerenklassement haalde het meisjesteam Hinde, Mink en Arasari een heel mooie 5e plaats. Hier vind je de foto´s.

12/02/2010: Het volgende kamp komt er al weer aan: paaskamp 2010! Deze gaat door van 3 tot 7 april. Mis dit leuke kamp niet en schrijf je in!

12/02/2010: Op zaterdag 20 maart houden we onze kaasavond, een gezellige avond met een gevarieerde keuze aan kazen (of reuzensandwich voor die dat willen). Schrijf je in door een mailtje te sturen naar Baribal.

28/01/2010: De Jongverkenners-Jonggidsen en Verkenners-Gidsen gaan dit jaar opnieuw naar Intercamp van 21 tot 24 Mei, deze keer in Duitsland. Schrijf je zeker in voor dit leuk internationaal weekend, met eenheden van landen als Engeland, Polen, Frankrijk, Nederland, ...

03/01/2010: We hebben het recente Steeds Bereid (918 KB) boekje online gezet, met de artikels van het Herfstkamp en de vergaderingen van Januari t.e.m. April van alle takken.

15/12/2009: De laatste vergadering van 2009 is gedaan, nu is het uitkijken naar 2010. De Zwaluw wenst iedereen alvast goede feesten en een gelukkig nieuwjaar! Vergeet niet onze wijn te promoten bij de familieleden.

01/12/2009: We hebben foto´s van de geslaagde spaghettiavond op de site gezet. Het was een zeer grote opkomst en er was een goede sfeer, bedankt aan iedereen die er was! Op deze avond hingen er zelfontwikkelde foto´s op van de fotografie vergadering van de Verkenners Gidsen.

15/11/2009: De wijnverkoop is begonnen, onze jaarlijkse inzamelactie. Steun De Zwaluw en (ver)koop onze lekkere rode en witte wijn.

06/11/2009: Het herfstkamp is voorblij gevlogen en de eerste foto´s zijn aan het arriveren: hier vind je die van de Bevers, Teerpoten, Wolven, JVG´s, VG´s en Stam.

23/10/2009: Op Zaterdag 28 November (NIET 21 november!) houden we onze jaarlijkse spaghettiavond in het Augustijnenklooster. Schrijf je in vóór 14 november (beperkte plaatsen).

07/10/2009: De Zwaluw deed mee met de kampfotowedstrijd van JeugdWerkNet.be en stuurde een aantal foto´s op. Met de foto "Touwklimmeuh" hebben we de 3e plaats behaald! Alle deelnemende foto´s kan je hier terugvinden.

04/10/2009: De leiding is op het weekend van 26 september naar Saamdagen geweest, een weekend waar vele FOS eenheden naartoe gaan om spelletjes te spelen en te verbroederen. We hebben ons goed laten gaan in het winkelkarretjes spel, zoals te zien op YouTube!

21/09/2009: De badgen en sjorconstructies secties van de site zijn aangevuld. Bekijk foto´s van de laatst afgelegde badgen van de leiding en de gemaakte sjorconstructies op groot kamp.

14/09/2009: Het herfstkamp komt eraan - de leiding is druk bezig een alweer schitterend kamp voor te bereiden. Schrijf je op tijd in!

13/09/2009: We hebben onze welkomstfolder (9,10 MB) geüpdatet, bekijk hem eens en geef hem door aan vrienden en familie.

05/09/2009: Nieuw scoutsjaar, dus nieuw boekje Steeds Bereid. De verslagen van alle takken van het afgelopen Groot Kamp, de komende vergaderingen en allerlei info staat in het nieuwe boekje (7,57 MB).

05/09/2009: Het verslag van Intercamp 2009, het internationale kamp te Nederland waar de (Jong)Verkenners (Jong)Gidsen eind mei naartoe gingen, vind je hier (422 KB).

02/09/2009: De Jeugddienst van Gent is ons op groot kamp komen bezoeken. Je vindt ons op de 3e pagina van het verslag (148 KB).

25/08/2009: De eerste foto´s van het groot kamp zijn gearriveerd: die van de Wolven, JVG´s, VG´s, de hele eenheid en de Stam!

19/08/2009: Het nieuwe scoutsjaar komt er aan - vergeet niet je lidgeld te betalen.
De scores van ons zelfgemaakt spel memory zijn gereset, probeer de 1e te worden door alle dubbele totems van onze eenheid te vinden!
2008-2009 | Terug


21/06/2009: De laatste vergadering van het scoutsjaar is achter de rug, nu is het uitkijken naar het Groot Kamp. Vergeet je niet in te schrijven!

14/06/2009: De kampfolder van het Groot Kamp met alle info over het kamp en de bezoekdag, en met een aanstiplijst voor de valies staat hier (offline).

13/06/2009: De JVG´s hebben zich voorbereid voor het kamp met de techniek Mes-Bijl-Schop-Zaag-Hamer, héél belangrijk voor op Groot Kamp! Hier vind je de foto´s.

06/06/2009: De foto van heel de eenheid op paaskamp 2009 is ontwikkeld!

27/05/2009: Het Groot Kamp komt eraan. Schrijf je in voor dit superkamp dat duurt van 7 tot 17 augustus!

24/05/2009: De foto´s van het groot reüniefeest en de Brick Party van afgelopen zaterdag zijn er.

23/05/2009: Ons nieuw boekje Steeds Bereid (17,44 MB) staat online.

28/04/2009: Alle details over onze deelname aan Intercamp 2009 (JVGs - VGs) vind je hier (offline).

10/04/2009: Het alweer zeer goed geslaagde paaskamp is achter de rug. De foto´s zijn online.

16/03/2009: Ons groot reüniefeest voor jonge en oude zwaluwleden komt eraan.

15/03/2009: De kaasavond was een succes, bedankt voor de grote opkomst. Werden geëerd voor hun jaren in de zwaluw:

  • 5 jaar: Ernest Eeckhout, Louise Suy, Arthur Warmoes, Panter (Anton Eeckhout) en Condor
  • 10 jaar: Guppy (Hendrik Van Winckel)
  • 15 jaar: Sifaka (Ciel Brackenier), Cataras (Marloes Everaert), Baribal (Pepijn Everaert) en Kongoni
  • 25 jaar: Forel (Michael De Meyer)
  • 30 jaar: Eland15/02/2009: De Zwaluw nam deel aan de ScoutChallenger, een grote tocht waar vele F.O.S. eenheden aan meededen. De resultaten waren:

Jongerenklassement Algemeen klassement
1.(!) Valk (Kobe Demeester), Panter (Anton Eeckhout), Ram (Gilles Blom) 5. Wasbeer (Jasper Verwest), Gibbon (Elias Brackenier), Leeuw (Michiel Dutrieue), Lama (Yoeri Lens)
Gediskwalificeerd: Mink (Elien Van Hooreweghe), Joyce De Boever, Hinde (Renée Mortier) 17. Cholo (Ken Provo), Hert (Karel-Simon Slock), Cheetah (Pieter Demeester)
27. Albatros (Kevin Cornelis), Guppy (Hendrik Van Winckel), Giraf (Gertjan Elderweirdt)16/01/2009: De wijnverkoop was een groot succes en is nu ten einde, geniet van de lekkere wijn!

15/01/2009: De deadline voor het inschrijven van Intercamp 2009 nadert, gelieve je in te schrijven vóór 28 februari.

01/01/2009: De Zwaluw wenst iedereen een gelukkig 2009!

16/12/2008: De wijnverkoop is nog niet ten einde, je kan nog altijd wijn bestellen.

13/12/2008: Ons nieuw boekje met de vergaderingen van Jan 09 - Apr09 (7,33 MB), artikels en veel meer is uitgekomen.

01/11/2008: De foto´s van het herfstkamp zijn toegevoegd.

01/09/2008: Onze zwaluwsite werd recentelijk vernieuwd. Wij danken hiervoor de firma POLARIS (www.polariscs.com).

Top