Techniek Mes-Bijl-Schop-Zaag-Hamer | Terug

 

Mes

  mes

 

Bijl

 bijl(1)

 

Schop

Eerst en vooral moet het verschil tussen de schop, de infanterieschop en de spade kennen. 

Een spade heeft een rechthoekig blad en de bovenrand ervan is recht, zo kan men met de voet kracht uitoefenen op de spade. De spade wordt gebruikt om door de bovenste grondlaag te steken.
   spade

Vervolgens kan de schop gebruikt worden om aarde te verplaatsen. Een schop heeft een eerder afgerond blad, hiermee kan losse aarde eenvoudig opgeschept worden.

Verder is er de infanterieschop, deze compacte schop is een mix van de schop en de spade. Het blad van een infanterieschop kan recht of onder een hoek van 90° vastgezet worden. Je kan een infanterieschop gebruiken om graszoden uit te steken, maar ook om aarde uit een put te scheppen.
  infantrie

 

Zaag

 

Hamer

 

Besluit

Je moet steeds alle veiligheidsmaatregelen in acht nemen, zijnde bottinnen dragen, geen toeschouwers dichtbij laten staan en gecontroleerd materiaal gebruiken. Na het gebruik moet je je materiaal reinigen en onderhouden. Het is eveneens vanzelfsprekend dat je alle materiaal na gebruik terugplaatst, en het niet buiten laat rondslingeren.

Ten slotte is het verboden met bijlen, messen, schoppen, zagen en hamers te gooien. Indien dit wordt gedaan, wordt de techniek afgenomen en moet deze opnieuw afgelegd worden.

Top
Terug