Over De Zwaluw


Solidariteit Op Maat en Uitpas Gent

Als eenheid van FOS Open Scouting vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft en kan genieten van onze scoutsactiviteiten. Samen met FOS Open Scouting en Stad Gent proberen we daarom de (financiële) drempel naar scouting te verlagen. Het SOM-fonds werd door FOS Open Scouting in het leven geroepen om via hun eenheden maatschappelijk kwetsbare ouders, kinderen & jongeren financieel te ondersteunen. Op die manier kunnen ook mensen die het wat moeilijker hebben met de soms toch wel hoge kostprijs van zo een toffe hobby, ook volop genieten van de scouts.

Daarnaast werken we ook samen UiTPAS Gent. UiTPAS Regio Gent is een persoonlijke spaar- en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Gent. Iedereen die deel neemt aan de activiteiten van onze scouts, kan via de UiTPASapp bij ons een QR-code scannen om punten te sparen. Ben je inwoner van Gent, Merelbeke, Destelbergen, Melle of Lochristi en heb je recht op verhoogde tegemoetkoming, leefloon of ben je in schuldbemiddeling of budgetbegeleiding? Dan heb je bovendien recht op een UiTPAS met kansentarief. Hiermee krijg je 80% korting bij je inschrijvingen op kampen. Geef je UiTPAS nummer dan zeker door bij de inschrijving. 

 

Wil je meer informatie over het SOM-fonds, de UiTPAS of ben je benieuwd wie hier allemaal voor in aanmerking komt? Contacteer dan gerust een van de eenheidsleiding en zij geven je met plezier alle nodige uitleg.

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen die je betaalt voor het lidgeld en de kampen wanneer je recht hebt op financiële steun. 

  Lidgeld

Herfst- en Paaskamp
(5 dagen)
Grootkamp
(10 dagen/ voorkamp: 18 dagen)
Standaardprijs €65 €90 €180 / €230 (voorkamp)
SOMfonds en SOMkort (FOS Open Scouting) €10 €30 €60 / €76 (voorkamp)
UiTPAS Gent €13 €18 €36 / €46 (voorkamp)

 

Voor takweekends worden ook kortingen aangeboden, maar omdat deze geen vaste prijs hebben, werden ze niet opgenomen in het overzicht. Aarzel niet om meer info te vragen aan de takleiding.