Over De Zwaluw


Algemeen

De Zwaluw is een scoutsgroep in Gent voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar.

De uitgebreide informatie vind je in de welkomstfolder (831 KB)
We zijn ook op facebook te vinden! Klik op "vind ik leuk".
scouts de zwaluw facebook


scouts de zwaluw eenheidsfoto We komen elke zaterdag samen in de school De Muze (Begijnhofdries 42 9000 Gent) van 14u tot 17u30. Daar spelen we vele spelletjes en leren we vanalles en nog wat.Zo leren de kleinsten hun schoenen strikken en knutselen, de iets groteren al een vuurtje maken of wondes verzorgen en de oudsten gaan op tocht in de natuur, leren sjorren en nog veel meer.

Interesse? Je kan altijd langskomen om het scoutsgevoel zelf te ervaren, zonder bijkomende verplichtingen.

We gaan op 2 kleine kampen in Balen/Olmen en 1 groot kamp in Lommel, om daar te leven en te spelen in de natuur.
De kleine kampen zijn in de herfstvakantie en de paasvakantie en duren 5 dagen, van de zaterdag tot de woensdag. Hier leven we in chalets en spelen we in de grote bossen en zandvlaktes.


Het Groot Kamp duurt 10 dagen, van 7 augustus tot 17 augustus. Hier leven we in tenten, gaan op tochten, bouwen constructies, spelen we spelletjes in thema van indianen, en nog veel meer.
scouts de zwaluw klein kamp geel
scouts de zwaluw terrein wondelgem Verder hebben we een terrein te Wondelgem (Viaducstraat 14 9032 Wondelgem). Hier verzamelen de oudsten, de Verkenners-Gidsen, altijd, en komen de andere takken vaak om er in de bossen te spelen. Hier is ook al ons materiaal verzameld, namelijk onze tenten,koffers, en veel meer. We hebben hier recent een bouw gezet, zodat alle kinderen ook overdekt binnen in de warmte kunnen zitten, we er onze feesten kunnen geven, en veel meer.

 Onze jaarplanning: